Blog

Een biografie, ja dat heb ik!

“Brent is de naam.” zeg ik zachtjes tegen mijn juffrouw van het eerste leerjaar.      Angstig zie ik welke reactie ik ga terugkrijgen van de blik in haar ogen, dit komt niet goed. 

Raar begin misschien voor dit artikel, maar zeker en vast niet onbelangrijk.                          Mijn naam is dus wel degelijk Brent, initialen BVL. Al jaar en dag probeer ik door lezingen en gesprekken mensen te overtuigen hoe ze autisme wat kunnen vergemakkelijken van pakweg 4 jaar tot 18 jaar.

Een jaar of 2 geleden kreeg ik de inspiratie voor mijn eigen biografie te schrijven.            Met behulp van een expert werd mijn boek een degelijk en vrij duidelijk boek.

Na lang onderzoeken van verschillende oude VHS-cassettes is het boek ook na 6 maanden schrijven destijds ook helemaal af.

Ondanks dat het echt af is voor mij en nog wat personen is het vrij lastig voor te communiceren over mijn eigen ‘auti-verhaal’, mijn eigen ik weliswaar.

 

Mijn boek is wel af, maar nog niet de beslissende kans gehad voor eindelijk gepubliceerd te geraken. Dat maakt het als zodanig zeer lastig voor mijn boek te delen met mensen die er interesse in hebben.

 

Misschien geraakt het ooit gepubliceerd, wie weet?

 

 

Advertenties

Radio? Geweldig!

LuchtGitaar zal voortaan ook iedere vrijdag te beluisteren zijn op Radio GRK te Genk. 

Van 16u tot 18u zal beheerder en radiopresentator van LuchtGitaar, Brent Van Lancker alle informatie van de blog delen op de radio alsook omgekeerd.

 

Bij LuchtGitaar kan je dus terecht voor de ultieme publiciteit als vereniging, artiest, ..

Interesse in wat extra reclame voor jouw evenement (bijvoorbeeld)? Mail naar redactie@luchtgitaar.be

Samenhorigheid op school?

Dat scholen tegenwoordig zich willen inzetten voor de samenhorigheid te stimuleren is géén publiek geheim. LuchtGitaar ging een kijkje nemen bij het Atheneum in Tongeren, alleen is dat niet georganiseerd door de school maar door leerlingen (ja, je leest dit goed). 

 

De leerlingen van het zesde middelbaar hebben voor hun ‘chrysostomos(of tegenwoordig is dat gewoon XMOS) een quiz georganiseerd. Niet zomaar een eerste de beste quiz, maar een diepgaand en zeer goed georganiseerd evenement.

De winst van deze quiz gaat integraal naar hun XMOS, aan de ongeveer 175 deelnemers te zien zal dat een uitgebreid feestje worden.

Na een paar vragen wisten we één van de verantwoordelijke te strikken, Emilie Nassen (leerlingen Atheneum).

“Deze jaarlijks georganiseerde quiz is een grote bron van inkomsten voor onze XMOS op het einde van het jaar, dit maakt de samenhorigheid op school sowieso sterker.”  -Emilie Nassen 

Vanuit LuchtGitaar juichen wij dit alleen maar toe, een leuk initiatief voor de XMOS-kas te vullen. Met een team vol leerlingen van het zesde jaar maken ze hier ongetwijfeld een top avond van.

“De Quiz van den Athenée”, we waren erbij.

(www.atheneumtongeren.be)

 

Wens jij ook je schoolevenement in de kijker te zetten? Mail ons via redactie@luchtgitaarbe. 22766346_1593549627334579_1222671014_o.jpg

 

 

 

Creativiteit op school?

Het is algemeen bekend dat bijvoorbeeld het vrouwelijke geslacht zeer creatief is, alsook zijn ze grootmeesters in verschillende dingen tegelijk doen. Ieder creatief punt heeft dus zijn voordelen,alleen is het negatieve punt dat scholen zich hier terughoudend rond gedragen.

De maatschappij drukt een bepaalde leerstof door die leerkrachten moeten geven,zonder dat enige creativiteit van pas kan komen of benut mag worden.De heer sir Ken Robinson zegt dat de tijdcyclus van begin 20ste eeuw tot heden wel wat veranderd is, alleen is het creatieve niet zichtbaar in het onderwijspakket of opvoedingspakket.De algemene mening binnen Jeugd & Gehandicaptenzorg van het CVO-STEP te Hasselt na een kort interview is dat ieder mens talenten heeft.Alleen is het natuurlijk de kunst om dat te kunnen benutten en te mogen benutten.Zoals sir Ken Robinson vaak vermeld remmen ze dat vaak af in de opvoeding en vooral schools

Autisme, erfelijk?

Deze discussie is oneindig, de ene onderzoeker zegt ja en de andere zegt nee. Volgens het wetenschappelijk tijdschrift EOS is het ‘risico’ dat een kindje met autisme diens toekomstige broer of zus het ook zou hebben, groot. Ergens zit die vorm van erfelijkheid er dan toch in?
Autisme blijft een beperking die te maken heeft met een deeltje van de hersenen dat niet goed ontwikkeld is. Daarom zijn kinderen met autisme spectrum stoornis nog niet ‘dom’, ze kunnen zelfs in combinatie met hun beperking hoogbegaafd zijn, .. .
Vele meningen zijn zeer uiteenlopend, maar de basis dat Autisme Spectrum Stoornis vaker zou voorkomen dan vroeger is pure realiteit. Maar velen vergeten een belangrijk punt: vroeger was het taboe, en werd er niet over gesproken.Nu komen mensen meer en meer los en zijn oude problematieken of beperkingen eindelijk toe aan erkenning, en vooral een naam ervoor is hedendaags belangrijk om het te kunnen begrijpen. Alhoewel er nog veel mensen onbegrip voor tonen, desondanks is het leren omgaan ermee heel belangrijk alsook de omgeving van het kind moet dit accepteren. Over de erfelijkheid is de discussie oneindig, volgens de redactie en mening van LuchtGitaar zeggen we: het is erfelijk maar alleen in bepaalde situaties, niet over de gehele lijn.