Dat scholen tegenwoordig zich willen inzetten voor de samenhorigheid te stimuleren is géén publiek geheim. LuchtGitaar ging een kijkje nemen bij het Atheneum in Tongeren, alleen is dat niet georganiseerd door de school maar door leerlingen (ja, je leest dit goed). 

 

De leerlingen van het zesde middelbaar hebben voor hun ‘chrysostomos(of tegenwoordig is dat gewoon XMOS) een quiz georganiseerd. Niet zomaar een eerste de beste quiz, maar een diepgaand en zeer goed georganiseerd evenement.

De winst van deze quiz gaat integraal naar hun XMOS, aan de ongeveer 175 deelnemers te zien zal dat een uitgebreid feestje worden.

Na een paar vragen wisten we één van de verantwoordelijke te strikken, Emilie Nassen (leerlingen Atheneum).

“Deze jaarlijks georganiseerde quiz is een grote bron van inkomsten voor onze XMOS op het einde van het jaar, dit maakt de samenhorigheid op school sowieso sterker.”  -Emilie Nassen 

Vanuit LuchtGitaar juichen wij dit alleen maar toe, een leuk initiatief voor de XMOS-kas te vullen. Met een team vol leerlingen van het zesde jaar maken ze hier ongetwijfeld een top avond van.

“De Quiz van den Athenée”, we waren erbij.

(www.atheneumtongeren.be)

 

Wens jij ook je schoolevenement in de kijker te zetten? Mail ons via redactie@luchtgitaarbe. 22766346_1593549627334579_1222671014_o.jpg

 

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s