Deze discussie is oneindig, de ene onderzoeker zegt ja en de andere zegt nee. Volgens het wetenschappelijk tijdschrift EOS is het ‘risico’ dat een kindje met autisme diens toekomstige broer of zus het ook zou hebben, groot. Ergens zit die vorm van erfelijkheid er dan toch in?
Autisme blijft een beperking die te maken heeft met een deeltje van de hersenen dat niet goed ontwikkeld is. Daarom zijn kinderen met autisme spectrum stoornis nog niet ‘dom’, ze kunnen zelfs in combinatie met hun beperking hoogbegaafd zijn, .. .
Vele meningen zijn zeer uiteenlopend, maar de basis dat Autisme Spectrum Stoornis vaker zou voorkomen dan vroeger is pure realiteit. Maar velen vergeten een belangrijk punt: vroeger was het taboe, en werd er niet over gesproken.Nu komen mensen meer en meer los en zijn oude problematieken of beperkingen eindelijk toe aan erkenning, en vooral een naam ervoor is hedendaags belangrijk om het te kunnen begrijpen. Alhoewel er nog veel mensen onbegrip voor tonen, desondanks is het leren omgaan ermee heel belangrijk alsook de omgeving van het kind moet dit accepteren. Over de erfelijkheid is de discussie oneindig, volgens de redactie en mening van LuchtGitaar zeggen we: het is erfelijk maar alleen in bepaalde situaties, niet over de gehele lijn.
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s